24 Ağustos 2009 Pazartesi

Farklı Kişilikler

. 24 Ağustos 2009 Pazartesi

Son zamanlarda iki ismi devamlı takip ediyorum. Biri İstanbul CHP Milletvekili Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diğeri İstanbul CHP il başkanı sayın Gürsel Tekin.

Söyledikleri, yaptıkları, yapmaya çalıştıkları, başardıkları ve başaramadıkları. Günümüz Türkiye’sinde, günümüz politikasında görmeye alışık olmadığımız durumlar yaşatıyorlar bizlere.

Taraflı tarafsız herkesin taktirini kazanıverdiler ikisi birden. Şuana kadar değişmeden duran dürüst görüntüleri, tutarlı çizgileri, yerinde tespitleri ve sıcak tavırları ile evimizden biri oluverdiler.

En önemli özellikleri arasında ise zamanı gelince bırakıp gitmesini bilirler imajları…

Siyasi tarihimiz boyunca çok az politikacımız için bu duyguları yaşamışızdır sanırım. Gelip de gitmeyenleri, dönünce unutuverenleri, söyleyip de yapmayanları çok gördük tarihimizde maalesef!

Kibarlığı elden bırakmayan yaklaşımları, yüz ifadelerine pek yansımayan sinirlilik halleri, kin ve nefretten uzak bakışları sanırım her politikacıda olamayacak özellikleri, ikisinin de.

Umarım yok etmeyiz diğer değerlerimizi yok ettiğimiz gibi onları da! Çamur atmayız önümüze gelene yaptığımız gibi, tarihimizin tozlu sayfaları arasına sokmayız onları da diğer bütün özel kişilerimiz gibi!

Teşekkür ederiz sizlere, ümidimizi kaybettiğimiz bir anda çıkıverdiniz ikinizde. Kayıp politik değerlerimiz yeniden canlandı sizinle.

Dürüstlüğünüzü ve tutarlılığınızı kaybetmemeniz dileğiyle.

Bilge KEYKUBAT
Ağustos 2009

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Son derece başarılı yorumlamışsın, diline yüreğine sağlık.

Yorum Gönder

 

Ziyaretçi Saysı

iletişim