25 Ağustos 2009 Salı

Pembe Domates Ağı

. 25 Ağustos 2009 Salı

İnternette dolaşırken bir site buldum. “Pembe Domates Ağı”. İsmi gerçekten ilginçti. Okumaya başladım. Okudukça çocukluğum aklıma geldi. Hiç burnumdan kaybolmayan mis gibi domates kokusu! Uzun yıllardır kolay kolay duyamadığım koku. Şu anki çocukların pek alışık olmadığı koku ve tat.

Sevgili dostlar öyle bir ağ kurmuşlar ki, o tadı ve kokuyu alanın ağa katılmamasının imkansız olduğu bir ağ. Bu ağ bir arkadaş bulma, sevgili bulma ağı değil! Bu ağ doğa aşığı bulma, sevgi dolu insan bulma, o kukuyu ve tadı tatmış insan bulma ağı. Tabi ki o kukuya ve tada ulaşma ağı.

Sabah kahvaltısında pembe domatesleri küçük küçük doğrayıp üstüne zeytinyağı, kırmızı biber ve karacaotlu peynir dökerek yediğinde alabileceğin tadı; pespembe domateslerle yapılmış taze fasulyeyi yediğinde alabileceğin tadı; yemeğin yanında yediğin pembe domateslerle yapılmış salatayı yediğinde alabileceğin tadı bizden sonraki kuşaklara tattırmamak bence bizim bizden sonraki kuşaklara yapabileceğimiz en büyük kötülük.

Sevgili dostlar öyle bir ağ kurmuşlar ki, bizden sonraki kuşaklara harika tatlar bırakabileceğimiz bir miras bırakmışlar.

Çıkarsız, içten pazarlıksız, temiz duygularla kurulmuş mis kokulu pespembe bir ağ!

Benim gibi olan insanlardan; Pembe Domates Ağının kurucularının aflarına sığınarak, yazımın altında verdiğim internet sitelerini mutlaka incelemelerini ve ağa katılıp, ağa ve dünyaya hizmet etmelerini ve o tohumlardan alıp yetiştirerek çocuklarına ve yakınlarına tattırmalarını dilerim.

http://www.pembedomates.org/
http://pembedomates.blogspot.com/


Bilge Keykubat
Ağustos 2009

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ziyaretçi Saysı

iletişim