18 Ağustos 2009 Salı

Şu Politikayı bir türlü anlayamamışımdır!

. 18 Ağustos 2009 Salı

Ne, neden yapılıyor? Kiminle burada niye kavga edilip orada niye sarmaş dolaş olunuyor? Eski dostlar birden en azılı düşman, eski düşmanlar ise birden en iyi dost nasıl oluyorlar? Oyunlar, tezgahlar, komplolar bu kadar karışık bir şekilde nasıl yapılabiliyor anlamıyorum!

Bu politika oyununun kurallarını öğrenmek gerçekten çok zor! Daha doğrusu, bu kuralları öğrenmeye yaşamı yetmez bizim gibi olanların. Bu oyunun futbol veya basketbol gibi kuralları yok maalesef! Kurallar her an değişip artabilir! Devamlı güncel olmak, günlük hayatı çok iyi takip etmek gerekir.

Maalesef bizim gibi olanlar, güncel hayatı onlar gibi takip edemezler. Bilemezler arkalarını döndüklerinde, öndeki kişilerin hemen arkalarına geçeceğini! Olaylar kötüye giderken gündemi usta bir savaş uçağı pilotu edasıyla anında 180 derece döndürmeyi beceremezler.

Ekonomi, eğitim, sağlık, güvenlik, yargı, sosyal devlet ve daha niceleri, politikanın bu hain ve kusursuz kuralları altında ezilir gider. Kıvrak manevralar, kusursuzca hazırlanan ve sinsice yürütülen planlar hükmeder bizlere.

Bilirler ki onların bu gün yaptıklarını bizler yarın unutacağız! O yüzden de gündemi en iyi şekilde değiştirmek onların işi, onlara inanmak da bizler gibi düşünemeyenlerin işi!

Bir durup düşünelim; bu günlerdeki gündemleri ve gündem arkalarını, bizlere neleri unutturmaya çalıştıklarını ve bunun için ne gibi yeni gündemler oluşturduklarını. Dahi olmaya gerek yok arka plana düşen eski gündemleri görmek için. İsteyelim, düşünelim, birlik olalım yeter, göstermek için gücümüzü.

Elbet bir gün, bu günkü gündemi yarın unutmayanlar artacak ve birlik olacak!

Özlemle bekliyoruz o gelecek günleri!

Bilge KEYKUBAT
Ağustos 2009

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Ziyaretçi Saysı

iletişim